Szolgáltatásaink

Komplett kertépítés

A kertépítés sokoldalú ismereteket igénylő, összetett tevékenység. A kert kialakítása során a terület adottságaiból, a talaj jellemzőiből indulhatunk ki. Ügyelni kell a növények igényeire, például fény-, illetve vízigény, talajtípus, stb. Érdemes számításba venni a növények várható növekedését, egymáshoz való viszonyát is. Fontos, hogy a kialakításra kerülő kert stílusa illeszkedjen az épület és a környezet jellegéhez, ugyanakkor összhangban legyen a megrendelő elképzeléseivel. A jó kert megfelelően tagolt és egyesíti a praktikus felületeket a hangulatos, intim zugokkal.

A kertépítés az alábbi egymásra épülő tevékenységeket foglalja magába:

  • Tereprendezés, földmunka, termőföld terítés
  • Támfalak építése
  • Sziklakertek kialakítása
  • Kerti tavak, csobogók létesítése
  • Automata öntözőrendszer telepítése
  • Fák, cserjék, évelő növények kiválasztása, telepítése
  • Füvesítés
További referenciáink »
Sziklakert építés

A sziklakert az udvarunk ékköve lehet, mely a hegyvidéki, sziklás tájak hangulatát idézik meg a kertben. Funkcióját tekintve elsősorban dekorációs szerepet tölt be, de alkalmazható térelválasztásra vagy megtámasztásra is. A sziklakert megépítése, kivitelezése során több különböző szempontot kell figyelembe venni. Érdemes szem előtt tartani a kert egyedi adottságait. Például a más módon nem hasznosítható helyeken célszerű lehet sziklakert kialakításában gondolkodni. Azonban ajánlatos kerülni a huzatos, fagyzugos, illetve belvizes területeket, valamint megfelelő távolságot kell tartani a lombos fáktól, nagyobb cserjéktől, melyek árnyékot tartanának a sziklakert növényeinek. A sziklakert építés folyamata esetenként a statikai ismereteket sem nélkülözheti. A sziklákat, köveket úgy kell elhelyezni, hogy azok ne katonás elrendezésben álljanak, hanem inkább lazán, félig kilógva a földből, ezáltal természetes hatást keltsenek. A feladat összetettsége miatt érdemes a munkát a megfelelő ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkező szakemberekre bízni.

További referenciáink »
Kerti tavak, csobogók

Egy kert hangulatát jelentősen növeli az igényesen megtervezett és kivitelezett kerti tó, csobogó. Nem véletlen tehát, hogy ezek népszerűsége évek óta töretlen. A kerti tó különleges látványban részesíti a kerttulajdonost és vendégeit; a víz jelenléte nyugalmat, természetességet sugároz. Megfelelő kialakítás esetén kevés gondozást igényel. A tervezés és kivitelezés folyamata összetett, és alapos előkészületeket kíván. A kialakítása szakemberek közreműködését kívánja, hiszen alkalmanként munkagépek igénybe vételére lehet szükség, de ők azok, akik tisztában vannak azzal is, hogy az egyes növénytípusokat a tó melyik részére kell telepíteni. A tó elhelyezésekor figyelembe kell venni, hogy miként éri egyes napszakokban a napsugárzás, illetve például a vízvezetékre való rácsatlakozás lehetőségét.

További referenciáink »
Füvesítés

A gondozott zöld gyep a kertben szemet gyönyörködtető látvány, mely harmóniát és nyugalmat sugároz. Nélküle a kert kietlennek, kopárnak tűnik. A puha pázsitra jó érzés rálépni vagy leheveredni, de a klímát is kellemesebbé teszi a felszívott víz elpárologtatása által. A füvesítés két alapvető módja: a fűmag vetés és a gyepszőnyeg lefektetés. A vetés az olcsóbb megoldás, ugyanakkor szakszerű talajelőkészítést, és az egyenletes gyep kialakulásáig rendszeres locsolást, tápanyag utánpótlást, gyakori nyírást, ápolást igényel. A vetéssel ellentétben a gyepszőnyeg alkalmazása esetén nincs szükség hosszú időre a megfelelő gyep kialakulásáig, hanem azonnal használatba vehető a terület, mely mentes a gyomnövényektől.

További referenciáink »
Öntözőrendszerek

Ahhoz, hogy a kert megőrizze csodálatos látványát, biztosítani kell a növények vízellátását. Mivel a legtöbb kert esetében a természetes csapadék ehhez nem elegendő, illetve annak időszakonkénti eloszlása nem egyenletes, a kertgondozás nélkülözhetetlen eleme a rendszeres locsolás. Az öntözés kényelmes és hatékony módja az automata öntözőrendszerek használata. Ez mentesíti a kerttulajdonost a locsolás feladata alól, ezáltal sok szabadidőt takaríthat meg. Tévhit, hogy az öntözőrendszer rengeteg vizet fogyaszt. Épp ellenkezőleg: egy jól megtervezett és beállított rendszer a hagyományos locsoló tömlős öntözéshez képest sokkal kevesebb vizet használ fel. Az ilyen rendszerek kiépítését és beállítását természetesen érdemes szakemberre bízni. A telepítés során szem előtt kell tartani a terület adottságait, jellemzőit és a növények vízigényét is.

E-mail:
Telefon:
+36 20 9965076